Wacht even, wat is dat nu eigenlijk, employer branding?

Author

Published

Time to read

Nou, je zou kunnen denken dat employer branding gewoon een saaie wervingscampagne is of gewoon een slimme website om mensen aan te trekken. Maar echt, het is veel meer dan dat! Het draait niet alleen om het vangen van nieuw talent, maar vooral om het bouwen van een plek waar mensen dolgraag willen werken en waar de huidige medewerkers blijven plakken. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En hoe kan het een bedrijf helpen om de beste te vinden voor hun team?!

Wat betekent employer branding eigenlijk?

Stel je voor, het is als het supercoole imago van een bedrijf als werkgever. Het is de vibe die een bedrijf uitstraalt om talent aan te trekken en vast te houden. Dat omvat alles van waar het bedrijf voor staat tot hoe het is om daar te werken. Een krachtig employer brand kan zelfs de gedachten en keuzes van mensen beïnvloeden wanneer ze een nieuwe baan zoeken. Dat maakt het mega belangrijk voor hoe mensen naar een bedrijf kijken. 

Hoe helpt employer branding een bedrijf om hun droomteam te vinden? 

Als een bedrijf zich stort op employer branding, betekent dat dat ze serieus bezig zijn om te shinen als werkgever. Ze zetten de turbo aan op alles: van hoe het is op kantoor tot de regels voor medewerkers, en zelfs hoe ze naar buiten toe praten over hun merk. Dus ja, dat kan betekenen dat de kantoorplanten een upgrade krijgen, dat er voordelen worden aangeboden aan het team, en dat medewerkers worden aangemoedigd om te pronken met hun werk op Instagram en TikTok. Door een steengoed employer brand op te bouwen, kan een bedrijf zich echt onderscheiden van de rest, waardoor het vinden van nieuwe teamleden een makkie wordt!

Wat zit er eigenlijk in zo’n employer branding-pakket?

 Nou, als onze vrienden bij StitchJobs een pakket verkopen, dan gaan ze all-in! Ze zetten de Bitches in om het tot een groot succes te maken! Wat je kunt verwachten? Nou, een spetterende videoshoot, branding en een fotoshoot waar je U tegen zegt. Klinkt dat niet als de jackpot? 

Book now